Tırtıldan Kelebeğe Amigurumi

GOOGLE TRANSLATE

Hangi Örgü İpini Almalıyım ( Amigurumi )

ÖRGÜ İPİ SEÇİMİ


Ücretsiz Amigurumi Tarifleri, Amigurumi, Örgü, Tığ, İp, Tırtıldan Kelebeğe Amigurumi

Örgü ipleri, birçok farklı lif ve malzemeler kullanılarak üretiliyor. Yün, pamuk, keten, ipek, kaşmir, alpaka, angora gibi doğal ve kaliteli malzemelerin yanı sıra akrilik, polyamid, polyester gibi zararlı malzemelerden de üretilebiliyor.  

Örgü ipi seçerken, öncelikle yapmak istediğiniz ürüne uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin bebeğiniz için bir şey örmek istiyorsanız, onun cildini kaşındırmayacak, tahriş etmeyecek, doğal, sağlıklı ve kaliteli bir örgü ipikullanmanız gerekiyor.  Bu nedenle %100 organik pamuk, doğal keten, kaşmir, alpaka ve ipek gibi doğal ürünlerden üretilen örgü iplerini tercih etmelisiniz.

%100 yani geleneksel pamuk ile üretilen örgü ipi ve kumaşlar, aslında bilindiği kadar masum değil. Çünkü tarım ilaçları dünyada en çok pamuk üretiminde kullanılıyor. Sertifikalandırılmış organik pamuk ise, pamuğun hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadan üretilmesi anlamına geliyor. Cildimizin emici özelliği olduğundan, kimyasal maddeler içeren ip ve kumaşlar sağlığımızı tehdit ediyor. Bu nedenle akrilik, polyamid, polyester gibi kimyasal malzemeler içeren el örgü iplerini, özellikle üzerinize giyeceğiniz giysiler için kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Bunların yerine doğal ve sağlıklı el örgü ipi ve kumaşlarla üretilen giysileri tercih etmelisiniz.

                                                                    KAYNAK: https://www.paccobaby.com/orgu-ipi     
İNSTAGRAM
PİNTEREST

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder